Beleggen bestaat al veel langer dan je denkt. De eerste markt werd in 1792 geopend in New York. Tegenwoordig kennen we dat als de New York Stock Exchange en is het één van de grootste aandelenbeurs ter wereld. Maar wat moet jij nou met aandelen? En waar moet je beginnen?

Informatie winnen

Iedereen wil antwoord op dezelfde vraag: hoe maak je de meeste winst? Helaas kunnen we die vraag niet voor je beantwoorden. We kunnen je echter wel een aantal tips meegeven. Je moet beginnen met informatie inwinnen. De juiste informatie is de sleutel tot succes in dit wereldje. Het enige nadeel is dat de informatie dag tot dag, soms wel eens uur tot uur, constant blijft veranderen. Voor iemand die een fulltimebaan heeft kan het daarom een hele uitdaging zijn om bij te blijven. Gelukkig hebben ze daar iets voor bedacht: de brokers. Brokers zijn bedrijven die namens klanten aandelen kopen en verkopen. Zelfs zijn ze dus niet actief op de markt, alleen namens hun klanten. Je kunt bijvoorbeeld via degiro beleggen, dit is een Nederlandse broker. Let bij het kiezen van een broker wel op dat het gaat om een erkend bedrijf. Degiro reviews zijn in ieder geval tiptop in orde. Als je ervoor hebt gekozen om via een broker aandelen te kopen en verkopen dan scheelt dat (vooral als nieuwkomer) een hoop tijd en dat is wel zo fijn.

Strategie bepalen

Als je er toch voor kiest om op eigen houtje te beginnen dan moet je nadat je informatie hebt opgezocht een strategie bepalen. Er zijn veel verschillende beleggingsstrategieën waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de buy and hold strategie waarbij je een aantrekkelijk aandeel koopt en zo lang mogelijk vast houdt. Het idee hierachter is dat het bedrijf op de lange termijn steeds succesvoller wordt en dat je dus met je jaren een hogere waarde krijgt. Dit gaat uiteraard alleen op als je het juiste bedrijf hebt gekozen, en je moet er rekening mee houden dat de koers door de jaren heen zal stijgen en dalen.

Conclusie

Moet je nou aandelen gaan kopen ja of nee? Uiteindelijk ben jij natuurlijk degene die dit bepaald. We kunnen uit dit stukje concluderen dat het erg handig is om te beginnen met informatie inwinnen. Daarna moet je de beslissing maken of je het zelf gaat doen, of dat je professionals gaat inhuren. Als je dat weet kun je strategie bepalen en kan je belegavontuur beginnen.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie