Al heb je een bedrijf, of overweeg je om te starten als zzp’er, een zakelijke rekening is in beide gevallen handig om voor te kiezen. Ook wanneer je een klein bedrijf hebt, is het voordelig. Dit heeft in eerst instantie vooral te maken met het werk en privé wat je bij voorbaat beter gescheiden kan houden. Het is voor jezelf heel prettig als duidelijk is welke financiën bij welke bankrekening horen. Maar het openen van een zakelijke rekening brengt ook het maken van keuzes met zich mee. Elke bank biedt wel een mogelijkheid aan tot het openen van een zakelijke rekening, maar ook elke bank heeft daar weer eigen regels voor waardoor het voor je eigen bedrijf soms voordeliger is om bij de ene bank een rekening te openen dan bij de ander. Hier zijn een paar tips voor het openen van een zakelijke rekening, samen met de overwegingen die je maakt en hoe je tot de beste keuze komt.

Wensen

De eerste stap is dat je op een rijtje gaat zetten wat je wensen zijn bij het openen van een zakelijke rekening. Stel een lijstje op met doelen en kijk wat een zakelijke rekening voor jou persoonlijk moet inhouden om financieel zo sterk mogelijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met de tijd die je spendeert in het buitenland, of met het aantal transacties dat je zal gaan doen. Iedere bank heeft hier eigen kosten voor. Dus bij de ene bank kun je beter aansluiten als het daar goedkoper is om transacties te doen vanuit het buitenland, maar als je een winkel begint in het centrum van je eigen stad, is dit natuurlijk niet nodig. Dan heb je veel meer baat bij het goedkoper storten van klein geld, of de mogelijkheid om te kunnen pinnen. Als je dit allemaal weet, kun je ook meteen een hoop banken afstrepen.

Vergelijken

Dan kun je banken ook echt gaan vergelijken. Bij zzpdaily.nl heb je de mogelijkheid om te kijken wat de beste zakelijke rekening is die bij je past, zonder dat je daar heel veel onderzoek hoeft te doen. Je kan aangeven wat belangrijk voor je is, en dan kun je meteen zien welke banken goed bij je passen, en zelfs wordt voor jou de goedkoopste zakelijke rekening is zonder dat je moet inleveren op je wensen.

Beginnend

Zeker als starter is het handig als je een goede bank hebt, omdat het niet voordelig is om later over te stappen. Dus als je een bank kiest waarbij ook veel ruimte is om te groeien, heb je de later ontzettend veel baat bij. 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie