Ga je binnenkort een nieuwe bril aanschaffen? Dan mag je bril dit jaar weer gezien worden! Een belangrijke trend op het gebied van brillen in 2022 is namelijk dat het montuur weer gezien mag worden. Bold statement monturen zijn weer helemaal terug! Er zijn echter nog een aantal belangrijke trends als het aankomt op damesbrillen dit jaar. Ben je benieuwd welke trends dit zijn? Lees dan snel verder! 

Vintage stijl

Brillen met een montuur in vintage stijl zijn weer helemaal terug. Met name de jaren ‘50 en ‘60 zijn dit jaar hot. Binnen deze trend vallen rechthoekige en ronde monturen in de kleuren bruin of zwart. Ook zul je in 2022 meer brillen met een vintage look montuur zien met een moderne twist: een transparant frame. 

Opvallend montuur

Dit jaar mogen damesbrillen weer gezien worden. Kies om helemaal on trend te zijn dan ook voor een dik montuur in een opvallende kleur. Brillen met een steviger montuur geven je, als je ze durft te dragen, een stoere en zelfverzekerde look. 

Zes- of achthoekig montuur 

Monturen met hoeken worden in 2022 een belangrijk onderdeel van het straatbeeld. Deze trend is zeer goed geschikt voor vrouwen die een wat ronder of breder gezicht hebben. Door het contrast met het hoekige montuur krijgt je gezicht namelijk een smallere en zachtere look.

Gouden montuur 

Een mooi, gouden montuur staat vrijwel iedereen goed en het goede nieuws is dat het in 2022 ook nog eens hartstikke trendy is. Kies voor een klassiek ogend model in deze kleur om je bril en algehele look iets meer spice te geven. 

Cateye glazen

De cateye bril, ook wel het vlindermontuur genoemd, is dit jaar helemaal hot. Kies voor een bril met dit montuur in een wat hoekige uitvoering om helemaal on trend te zijn. Pluspunten als het montuur versierd is met opvallende, vrouwelijke details. 

 

Blue light filter 

Steeds meer mensen worden zich bewust van de invloed van de vele uren werken achter en kijken naar beeldschermen. Deze beeldschermen geven blauw licht af, dat het bioritme kan verstoren. Hierdoor kun je problemen krijgen met je slaapritme. Wil je dit voorkomen? Maak dan gebruik van een bril met blauw licht filters in de brilglazen. Charlie Temple heeft bijvoorbeeld erg mooie brillen beschikbaar die passen bij de brillentrends voor vrouwen in 2022, die ook nog eens blauw licht filters in de glazen hebben zitten. 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie