De laatste jaren zijn de bedrijven in Nederland hard gegroeid. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat Nederland erg aantrekkelijk is voor investeerders, maar ook dat er wereldwijd veel vraag is naar producten uit Nederland. Mocht je in het verleden ook een bedrijf hebben opgericht en is dit bedrijf ook hard gegroeid, dan is de kans groot dat je werknemers moet gaan aannemen. Wanneer je werknemers moet gaan aannemen zijn er altijd enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Wil je weten waar je rekening mee moet houden? Lees dan vooral even verder!

 

Het vinden van personeel is lastig

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je werknemers wilt gaan aannemen, is dat het tegenwoordig erg lastig is om nieuw personeel te vinden. Dat heeft ermee te maken dat enorm veel bedrijven op zoek zijn naar nieuw personeel, maar ook dat er te weinig werknemers in Nederland te vinden zijn. Dit is dan ook een van de redenen waarom steeds meer werkgevers buiten Nederland kijken. Ze halen bijvoorbeeld werknemers uit de Verenigde Staten, Duitsland of zelfs uit India. 

 

Administratie en boekhouding

Wanneer je werknemers in dienst hebt, dan moet je de gewerkte uren verwerken, maar ook de salarissen van je werknemers uitbetalen. Dit is erg vervelend, maar dat hoort erbij. Er kan een dag komen dat de Nederlandse Belastingdienst je boekhouding wilt controleren en dan is het wel zo handig als de administratie en boekhouding op orde is. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je een boete krijgen van de Nederlandse belastingdienst. Dit wil je altijd zien te voorkomen, vooral omdat deze boetes enkele duizenden tot tienduizenden euro’s bedragen. Wil je hier meer over te weten komen? Neem dan eens contact op met een boekhouder of een accountant. 

 

Het registreren van uren doe je zo

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, is het onwijs belangrijk om de uren van je werknemers bij te houden. Het is verstandig om daarvoor een uren registratie app aan te schaffen, maar ook een systeem waarmee je werknemers kunnen inklokken op werk. De gewerkte uren kunnen dan automatisch verwerkt worden in de boekhouding. Hiermee voorkom je fouten die makkelijk gemaakt kunnen worden, maar ook verminder je het aantal administratieve handelingen. Weet je niet waar je zulke systemen kan aanschaffen? Dan is het zeker aan te raden om eens een bezoekje te brengen aan werktijden.nl

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie