Gedurende het jaar 2015 is het product Magento 2 eindelijk op de markt gekomen. Het is een webshop systeem die anders dan de eerste varianten een compleet nieuwe architectuur heeft aangenomen. Wanneer je over wilt stappen van Magento 1.9 naar de 2de variant zul je dan ook gelijk aan de bouw van een nieuwe webshop moeten beginnen. Magento is een blueprint die beginnende ondernemers helpt bij het behalen van betere resultaten. Hierbij kun je onder andere denken aan het uiterlijk van de site, maar ook strategieën om bij zoveel mogelijk verschillende potentiële klanten te komen. Het product is voornamelijk ideaal voor beginnende e-commerce bedrijven die minder verstand hebben van hoe alles moet.

 

De verschillen tussen Magento 1 en Magento 2

De code van Magento 1 is gedurende de afgelopen 10 jaar steeds meer veroudert. Waar de code eerst heel goed werkte, is het natuurlijk zo dat de markt en ook de concurrentie zich blijven ontwikkelen. Doordat andere bedrijven ook beter gaan inspelen op de vraag en het aanbod binnen een markt zul je merken dat Magento 1 met het jaar minder efficiënt wordt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je achter komt te lopen op de concurrentie en daarom is er ook hard gewerkt aan het ontwikkelen van Magento 2. Een nieuwe variant van de eerst Magento met een andere code en andere architectuur. Deze variant is dan ook nu een stuk efficiënter in de markt dan de oudere variant. Dit geldt voor zowel een b2b webshop als een b2c webshop.

 

De snelheid en veiligheid van Magento 2 

Wanneer je gaat kijken naar de pwa van de nieuwe variant van Magento zul je merken dat de overall performance van het product beter is dan die van Magento 1. Dit heeft het product voornamelijk te danken aan de full page cache en de code die lichter op de database valt. Zo kun je berekeningen sneller uitvoeren en zijn de laadtijden van het product een stuk minder kort. Wanneer je de Varnish Cache koppelt aan Magento 2 kun je de laadtijd zelfs nog verder reduceren dan eerst. Naast deze voordelen zul je ook merken dat de code van Magento 2 een stuk uniformer is dan die van Magento 1. De verandering in deze code zorgt ervoor dat de webdevelopers nu een stuk minder veiligheidslekken kunnen ervaren in de programmatuur slopen. In het kort is Magento 2 dus een stuk meer gestroomlijnd dan de eerdere variant en is het zeker het proberen waard.

Geef een reactie