Je hebt één passie. Oké, misschien meerdere passies maar daar gaat het nu even niet over. We gaan het namelijk over een specifieke passie hebben. Die van jou is de horeca. Dit is niet verwonderlijk. De horeca staat symbool voor gezelligheid, menselijk contact, een uitlaatklep voor velen en nog veel meer. Als jouw naam en de horeca in één adem genoemd kunnen worden, dan ben je hier aan het juiste adres. We vertellen je namelijk graag van alles over welke apparatuur je nodig hebt om in de horeca te starten. Dit kan namelijk nogal voelen als een uitdaging, er kan veel nodig zijn en je hebt hiermee veel aan je hoofd. In deze blog lees je een aantal van de dingen die je sowieso nodig gaat hebben. Lees vooral verder als je jezelf een goede start gunt!

Barkoelkasten

Een echte horecazaak is niet compleet zonder een barkoelkast. De bar is waar het zo ongeveer allemaal gebeurd. Alle drankjes worden hier ingeschonken door jouw oh zo geliefde barpersoneel. De lekkerste wijnen, een frisse cola, een heerlijke cocktail en zo kunnen we nog even doorgaan. Barkoelkasten zijn een essentieel onderdeel van de bar. Waarom? Omdat je de lekkerste drankjes koel drinkt (afgezien van koffie en thee misschien dan). Heb je geen koele drankjes? Dan zullen je klanten zich razendsnel omkeren. Een goede barkoelkast gaat daarom flink lang mee, is zuinig, zal goed koelen en kan tegen een stootje. Het is niet de bedoeling dat de koelkast kapot gaat zodra er een flesje appelsap tegenaan gestoten wordt, nee dat kun je niet hebben. 

Tap

Een tap is natuurlijk ook onmisbaar achter de bar. Er moet bier worden gedronken. Tuurlijk, tegenwoordig drinken er steeds minder mensen. Maar toch, een lekker koud biertje met een schuimkraag van twee vingers breed valt niet te missen in een horecazaak. Koop daarom een goede tap waar koud bier uit vloeit, die gemakkelijk te bedienen is en die aangeeft wanneer hij leeg is. Weet je dit niet? Dan kun je op piekmomenten qua drukte komen te zitten met een lege tap. Dit klinkt als een nachtmerrie en dat is het ook. Daarnaast is het ook wel aan te raden genoeg vaten bier te hebben. Of dit nu Hertog Jan, Heineken of IPA is; het maakt allemaal niet uit. Zolang je iets van bier schenkt zijn de meeste mensen tevreden. 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie