De sneaker was in 2021 een van de meest populaire soorten schoenen voor zowel mannen als vrouwen. De chunky sneakers, platform zolen en sneakers met opvallende kleuren waren niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ook in 2022 blijven sneakers helemaal hot. Er zijn in 2022 een vijftal grote trends te onderscheiden op sneaker vlak. Ben je benieuwd welke trends dit zijn? Lees dan snel verder voor de belangrijkste sneaker trends van 2022.

 

  1. Running sneakers

In 2021 waren sneakers in een enigszins vergelijkbaar model hot: de dad sneakers. In het jaar 2022 worden de dad sneakers verruild door stoere running sneakers. Draag een mooi paar running sneakers van hoogwaardige kwaliteit met opvallende kleurdetails om helemaal on trend te zijn. De running sneakers zijn voor zowel dames als heren in 2022 een belangrijke trend. 

  1. Off-white sneakers

Deze sneaker trend is perfect voor het voorjaar van 2022: een mooi paar off-white sneakers. Kies voor een off-white paartje met subtiele kleurdetails op de hiel, tong of aan de veters om de sneakers te laten matchen met je outfit en het geheel helemaal mee af te maken. Off-white sneakers in uitvoeringen die iets weg hebben van retro basketball sneakers) zijn een absolute must have voor iedere sneaker liefhebber dit jaar. Een voorbeeld van dergelijke sneakers zijn de Nubikk schoenen in type: Elise Joan Wit voor dames.

  1. Sneakers met platform zolen

Ze mochten al even gedragen worden en in 2022 is dat niet anders. Platform zolen zijn terug voor vrijwel ieder model schoenen, zo ook voor de sneakers van zowel dames als heren. Kies voor een mooi paartje in lichte kleuren om het geheel vrouwelijker te doen ogen, of juist voor een meer chunky sneaker in donkere en primaire kleuren voor een stoere, opvallende sneaker. 

 

  1. Duurzame sneakers

Duurzaamheid is ook in het jaar 2022 een belangrijk thema en dit gaat ook doorgewerkt worden in het schoeisel. Kies dan ook voor sneakers van hoogwaardige materialen die geproduceerd zijn op een manier die bijdraagt aan een goede levensstandaard voor mens, dier en planeet. Er zijn gelukkig steeds meer duurzaam geproduceerde sneakers verkrijgbaar van zo’n kwaliteit dat je er nog jarenlang plezier van hebt 

  1. Sneakers in retro/vintage stijl 

In 2022 mogen de sneakers met retro look weer helemaal. Kies voor een paar in skater of basketball stijl met klassieke kleurdetails om deze trend te verwerken in je outfit. Een goed voorbeeld van deze trend vind je in de Nubikk dames collectie, bekijk bijvoorbeeld eens de Nubikk Basket Buxton Wit voor dames. 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie