Visgraat vloeren waren de afgelopen jaren al populair, maar in 2022 kun je echt niet meer om de visgraat PVC vloer heen. Maar waarom is dit type vloer zo populair en welke voordelen heeft een PVC vloer met visgraat patroon ten opzichte van andere vloersoorten? Je leest er alles over in dit blog.

 

Wat is een visgraat PVC vloer?

Een visgraat PVC vloer is een vloer van PVC die eruit ziet als hout en die gelegd is in een mooi patroon dat wel iets weg heeft van een visgraat. Een visgraat vloer straalt klasse uit. Vroeger was het hebben van een visgraat vloer in je woning een uiting van status en welvaart, omdat het plaatsen en onderhouden van een dergelijke vloer erg duur was. Tegenwoordig is een visgraat vloer veel toegankelijker voor een breder publiek. Vloeren met een mooi visgraat patroon hoeven niet meer zo duur te zijn en kunnen, wanneer je kiest voor PVC vloeren, erg onderhoudsvriendelijk zijn. 

Wat zijn de voordelen van een visgraat PVC vloer? 

Het kiezen voor een PVC vloer met een visgraat patroon heeft veel voordelen. Hieronder worden de belangrijkste voordelen toegelicht.

  1. Een PVC vloer is tegenwoordig niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer, maar vereist veel minder onderhoud en is ook toegankelijk voor mensen met een lager budget.

  2. Je kunt een PVC vloer gemakkelijk gebruiken voor kamers waarin je vloerverwarming wil leggen.

  3. Loop, ren of spring je op een PVC vloer? Dan maakt dit een stuk minder geluid dan wanneer je dit doet op een tegel- of laminaatvloer.

  4. Een PVC vloer is erg duurzaam en kan wel tientallen jaren meegaan, ook bij intensief gebruik.

  5. Vloeren van PVC zijn erg onderhoudsvriendelijk. Je kunt ze gemakkelijk schoonmaken én schoon houden. 

  6. Een PVC vloer is goed bestand tegen vocht en damp en kan daarom ook in de badkamer geplaatst worden.

  7. Door te kiezen voor een vloer met visgraat patroon, kun je, door de vloer precies te (laten) plaatsen zoals jij het mooi vindt, een volledig uniek dessin toevoegen aan je woning.

 

Waar kan ik een visgraat PVC vloer kopen? 

Doordat visgraat PVC vloeren zo populair zijn, zijn er tal van aanbieders van dit soort vloeren te vinden. Wil je zeker weten dat je een kwalitatief hoogwaardige vloer afneemt bij een betrouwbare partij? Kies dan altijd voor een partij die vloeren van gecertificeerde materialen aanbiedt, die beschikt over een groot aantal positieve reviews, graag met je meedenkt en die een klantvriendelijk retourbeleid hanteert, zoals deze aanbieder van PVC vloeren Eindhoven

 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie