Het is eindelijk zo ver, je hebt je droomreis naar Azië, Afrika of Amerika geboekt. De voorpret is nu echt begonnen en je bent druk met het bekijken van verschillende accommodaties en bedenken welke leuke uitjes en tripjes je allemaal kunt gaan maken. Voordat je echt op reis gaat, zijn er echter een aantal belangrijke dingen die je niet moet vergeten. Als je deze zaken vergeet, is het namelijk mogelijk dat je bepaalde landen helemaal niet binnenkomt, of dat je tijdens je reis tegen andere problemen aanloopt. Benieuwd welke dingen dit zijn? Lees dan snel verder voor de beste tips.

De juiste vaccinaties halen

Ga je een verre reis maken en landen buiten Europa bezoeken? Dan zijn er vaak bepaalde vaccinaties verplicht om te halen voordat je het land in kunt reizen. Ook worden er vaak verschillende reisvaccinaties aanbevolen. Het is belangrijk om je hier goed op te oriënteren, zodat je gezond en veilig op reis kunt en zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan bij aankomst in het land. Voor veel landen in Azië is bijvoorbeeld een vaccinatie tegen gele koorts verplicht.

Je visum(s) regelen

Bij het bezoeken van landen die buiten Europa liggen, is het regelen van een visum vaak verplicht. Wat voor soort visum dit is en welke eisen hierbij komen kijken, varieert per land. Voor sommige landen kun je online een aanvraag doen en voor andere landen is het nodig om een afspraak te maken bij een visumcentrum of consulaat. Ook de verwerkingstijd per visum verschilt per land en soms zelfs per periode. Het is dan ook belangrijk dat je op tijd begint met het aanvragen van je visum en het verzamelen van de benodigde documenten. Zo weet je zeker dat je jouw visum op tijd ontvangt. Er zijn ook verschillende partijen die je kunnen helpen bij het aanvragen van een visum, zoals visumbureaus. Het team van het visumbureau regelt de aanvraag voor je, gaat langs bij de visum centra en/of het consulaat en geeft aan welke documenten het bureau van je nodig heeft om je visum in orde te kunnen maken. 

Een goede verzekering 

Als je tijdens je reis medische zorg of andere hulp nodig hebt, is het belangrijk dat je een goede verzekering hebt die deze kosten voor je dekt. In sommige landen word je zonder verzekering niet geholpen, of betaal je erg veel geld voor kleine handelingen. Zorg er dan ook voor dat je een goede verzekering afsluit zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord