De kans is groot dat je, wanneer je in de stad woont, meer gebruik maakt van de fiets dan van de auto. En dat is natuurlijk niet zo vreemd. Met de fiets kom je overal en hoef je niet op zoek naar een parkeerplek. Daarbij is fietsen in de stad ook gewoon een stuk fijner dan met de auto door het drukke verkeer te moeten. En, vergis je niet, in een gemiddelde Nederlandse stad ben je al in een half uurtje van de ene naar de andere kant gefietst. Een stadsfiets dames is daarom een echte aanrader. Je kunt een stadsfiets dames zelfs nog kopen zonder versnellingen. Maar dat is alleen geschikt voor de echte die-hards. 

Een stadsfiets dames is de perfecte oplossing

Een stadsfiets dames is heus niet alleen geschikt voor vrouwen. Ook mannen kunnen op deze fiets, met een lage instap, heel goed uit de voeten. Je kunt er gemakkelijk boodschappentassen op bevestigen of een kinderzitje. Of allebei. Je kunt een kinderzitje aan je stuur hangen en er nog een achterop plaatsen. Speciale fietstassen maken dat je onderweg gemakkelijk even boodschappen kunt doen. De stadsfiets dames is heel stabiel en gemakkelijk op de standaard te zetten.

Op de fiets van A naar B

We fietsen graag en veel in Nederland. En dat is te zien. Iedere stad is ruimschoots voorzien van fietspaden en fietsers hebben, bijna, altijd voorrang op andere weggebruikers. Toch blijft het belangrijk om de verkeersregels goed te kennen en toe te passen. Je leest nog wel eens dat door een misverstand twee fietsen tegen elkaar zijn gebotst, en dit kan toch voor flink wat blauwe plekken zorgen. Nederlanders gaan vaak, als ze de mogelijkheid hebben, op de fiets naar het werk of naar de trein. Je kunt, in veel treinen, zelfs je fiets meenemen. Zo heb je altijd je eigen vervoer bij de hand.

Geniet van een fietstochtje

De lente staat weer voor de deur en de eerste bollen steken hun kopjes al boven de grond. Het wordt dus weer eens tijd om op de fiets de omgeving te verkennen. Dit kun je gewoon op een stadsfiets dames doen, maar je kunt er ook voor kiezen om een elektrische fiets aan te schaffen voor de pleziertochtjes. Zo kosten die tochtjes je minder energie en hou je meer puf over om te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Tip: fiets je standaard rondje eens andersom. Je weet niet wat je ziet!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie