Hoe jong of oud je hond ook is, er is altijd hondenspeelgoed te vinden dat goed bij hem past. Hondenspeelgoed is er voor alle honden! Het speelgoed houdt ze actief en dus gezond en vaak is het ook een manier om met je hond in contact te blijven en om samen te spelen. Je kunt samen met je hond een balletje gooien of spelen met een frisbee. Daar zijn zelfs officiële clubs voor, wist je dat? Maar ook als je er alleen maar lekker op uit wilt gaan met je hond en je wilt voorkomen dat hij zomaar dingen eet die niet voor hem zijn bedoeld kan hondenspeelgoed uitkomst bieden.

Honden kiezen zelf hun favoriete hondenspeelgoed

Bij mij in de straat woont een gezin met een hond en wanneer je de hond ook tegenkomt, hij heeft altijd zijn favoriete knuffel in zijn bek. Die neemt hij overal mee naar toe. Het is zelfs zo erg, dat het gezin nog een aantal exact dezelfde knuffels heeft gekocht voor al deze aan zijn eindje is. Natuurlijk is het in zo'n geval wel belangrijk dat je goed oplet of de knuffel voor je hond wel echt hondenspeelgoed is. Je wilt niet dat je hond delen los kan bijten en deze naar binnen kan krijgen. Daar kan 'ie erg ziek van worden.

Eten en spelen gaat wél samen

Normaal gesproken is het not done om te spelen met je eten. Maar voor honden is dat juist weer wel een goed idee. Door een speciale voerbak te kiezen met opstekende punten kan de hond niet in één keer zijn hele bak leeg schrokken. Hierdoor voorkom je problemen met de maag en de darmen van de hond. Zo'n anti-schrokbak is zorgt ervoor dat de hond langzamer moet eten en maar een paar brokjes tegelijk kan pakken. Zo krijgt hij, spelenderwijs, zijn eten binnen, op een goede manier.

Samen spelen met je hond blijft leuk!

Er is speciaal hondenspeelgoed waarmee jij nog beter kunt samen spelen met je hond. Denk dan een sterk touw waar je én mee kunt gooien en waar je hond lekker aan kan trekken. Maar ook een ballenwerper is een aanrader. Zelf kan je, meestal, niet zo heel ver gooien en door een ballenwerper te gebruiken kun je ervoor zorgen dat je hond écht moet rennen om de bal weer te pakken te krijgen. Over ballen gesproken: gebruik ballen die geschikt zijn als hondenspeelgoed. Gebruik vooral geen tennisballen! Deze kunnen het gebit van je hond ernstig beschadigen.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie