Het warme weer is hier. Of nou ja, warm? Het zonnetje schijnt in ieder geval en als we uit de schaduw stappen voelen we die warmte meteen. Maar buiten de zonnestralen is het nog steeds maart en zo voelt het ook. Toch betekent maart ook de start van de lente. Eind deze maand gaan we het nieuwe seizoen in, en daar kunnen we ons beter maar vast klaar voor maken. In deze blog vertel ik je hoe je dat op kantoor kan doen. Lees je mee?

Alles opgeruimd en schoon

De start van een nieuw seizoen is een goed moment om eens even om je heen te kijken en de boel aan te pakken voor een grote schoonmaak. Maak de werkplekken grondig schoon en kijk ook hoe je de werkruimte efficiënter en minder rommelig kan maken. Dit betekent dat je wellicht ook in de archiefkasten en dergelijken wilt kijken of er dingen weg kunnen die niet meer nodig zijn, om zo ruimte en orde te creëren.

Goed geventileerd

In deze tijden moeten de ruimtes op het kantoor sowieso goed geventileerd zijn. Dit heeft te maken met Covid. Maar daarnaast is het handig om dit in de lente ook te doen. De temperatuur wordt dan zachter en zo kan iedere ruimte een beetje doorluchten zonder dat het stervenskoud wordt. Let wel op voor de mensen die last hebben van hooikoorts. Het is immers niet de bedoeling dat men er uiteindelijk toch last van heeft. Op internet staan tal van tips, zeker na de crisis, over hoe jij de ruimtes het beste kan laten doorluchten

Voor de feestdagen

Met de maand maart en het lenteseizoen, komen er ook weer bepaalde feestdagen aan. Denk bijvoorbeeld aan Pasen. Niet iedereen viert deze dag maar het is toch leuk om hier op het werk wat aandacht aan te besteden. Dit kan je doen door voor de werknemers een paaspakket te bestellen. Iedereen vindt het immers leuk om cadeaus te krijgen. Je kan ook paaseitjes kopen en deze her en der in de kantoorruimte neerleggen. Klinkt kinderachtig? Nee hoor! Als ik op werk hier en daar chocolade vindt wat voor mij bedoeld is, eet ik dat graag op. Het gaat toch om die lach en een luchtig moment op de werkvloer. Daar is de lente het perfecte seizoen voor.

Onder en buiten werktijd

Ook kan je in deze tijd best een uitje organiseren. Denk er maar over na. Het weer wordt beter en het kan dus wellicht zelfs buiten!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie