Als er iets is wat de laatste jaren alsmaar belangrijker is geworden dan is het wel duurzaamheid. Steeds meer mensen in Nederland, zowel consumenten als ondernemers, vinden het belangrijk om duurzamer te leven en te werken. Er is een aantal stappen dat je daarvoor kunt zetten, waaronder beginnen met groene energie vergelijken zakelijk. In dit artikel lees je daar meer over en vind je nog enkele tips waarmee je direct kunt beginnen om een groene(re) onderneming te hebben.

Stap over op een groen zakelijk energiecontract

Veel mensen die (nog) geen verstand hebben van duurzaamheid weten niet goed waar ze moeten beginnen met groener werken. Het is belangrijk om kleine stappen te nemen, zodat je uiteindelijk meer begrijpt van het belang van het geheel. Pas dan kun je grotere stappen nemen om duurzamer te ondernemen. Wist je bijvoorbeeld dat je met de overstap van grijze naar groene energie al veel kunt betekenen? Groene stroom is veel beter voor het milieu dan grijze energie. Dat ligt vooral aan de manier hoe beide soorten energie worden opgewekt. Bij de productie van grijze stroom komt veel meer CO2 vrij dan bij de productie van groene energie. CO2 is schadelijk voor het milieu en zorgt er onder andere voor dat de aarde opwarmt. Ook wordt groene energie geproduceerd uit natuurlijke bronnen en niet uit fossiele brandstoffen zoals bij grijze stroom het geval is. En weet je wat? Door te starten met mkb energie vergelijken scoor je altijd een aantrekkelijke energiedeal voor jouw bedrijfssituatie.

Schaf zakelijke zonnepanelen aan voor groen ondernemen

Wil je toch al net dat stapje verder gaan? Dat kan door je eigen groene zakelijke energie op te wekken. Dat doe je met behulp van zakelijke zonnepanelen die je kunt kopen of leasen. Het grote voordeel van zonnepanelen kopen, is dat je uiteindelijk optimaal profiteert van gratis zonne-energie die ook nog eens duurzaam is. Dat zit namelijk zo: om zonnepanelen te hebben, moet je erin investeren. Gemiddeld gaan zonnepanelen 20 tot 25 jaar mee en duurt het acht tot tien jaar voordat je zo’n investering eruit hebt. Dat houdt dus in dat je nog tien tot vijftien jaar gebruik kunt maken van gratis zonne-energie. Uiteindelijk is deze manier van energie afnemen dus veel goedkoper dan een contract afsluiten bij een groene energieleverancier. Maar: je moet hier natuurlijk wel het budget voor hebben. Ondernemers die wel willen profiteren van eigen opgewekte zonne-energie, maar niet het geld hebben om zonnepanelen te kopen kunnen eens kijken naar het leasen van zonnepanelen voor zakelijk gebruik.

Vergroen je bedrijfspand, kantoor of magazijn

Tot slot is het nodig om eens te kijken naar het bedrijfspand waarin je werkt. Het maakt niet uit of je in een kantoor werkt of wanneer je een magazijn hebt waar werkzaamheden worden uitgevoerd. In alle gevallen is het mogelijk om zo’n pand te vergroenen. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar de manier waarop het pand geïsoleerd is. Voor het optimale rendement is het nodig om de vloeren, muren, ramen en het dak te isoleren. Wanneer dat het geval is, hoef je weinig te stoken wat beter is voor de wereld (en voor je portemonnee). Wat je verder nog kunt doen, is alleen gebruik maken van refurbished apparatuur in plaats van nieuwe apparaten. Refurbished apparaten zijn producten zoals laptops en smartphones die al eens gebruikt zijn, maar die volledig zijn nagekeken en gerepareerd waar nodig. Op die manier kunnen ze nog een ronde mee en wordt de wereldwijde afvalberg minder groot, omdat er minder vraag is naar nieuwe producten. Zo zie je maar weer dat alle kleine beetjes helpen wanneer het om duurzaamheid gaat.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie