Een stedentrip is een heerlijke manier om er even tussenuit te gaan, maar niet teveel van de dagelijkse zaken in Nederland te hoeven missen. Omdat een stedentrip vaak niet langer is dan vier nachten, is het natuurlijk niet heel erg handig om naar een stad te gaan die erg ver weg ligt. Een leuke stad voor een stedentrip in Lissabon. Lissabon is niet alleen de grootste stad, maar ook de hoofdstad van Portugal. Dit land kent een kleine drie miljoen inwoners en er is daar ontzettend veel te beleven. Naar Lissabon vlieg je ongeveer drie uur en dit kun je het beste doen in de maanden mei t/m oktober. Zeker voor of na het hoogseizoen is een stedentrip naar deze stad aan te raden. De temperatuur is er dan nog erg aangenaam, maar de topdrukte is dan al wel weg. Niet alleen de temperatuur is heerlijk is Lissabon, er is daar ook ontzettend veel te bezichtigen. De stad heeft ontzettend veel moois, maar onderstaande bezienswaardigheden mogen absoluut niet ontbreken bij jouw stedentrip Lissabon.

Santa Maria Maior

De Santa Maria Maior, oftewel de kathedraal van Lissabon is een van de mooiste en oude gebouwen die deze stad kent. Bij jouw stedentrip Lissabon mag deze kathedraal dan ook zeker niet ontbreken. De kathedraal is de bewonderen in de wijk Alfama en stamt uit het jaar 1147. Wanneer je in Lissabon bent, zal het je misschien opvallen dat de kathedraal bestaat uit verschillende bouwstijlen. Door de jaren heen zijn er een aantal aardbevingen geweest die stukjes van de kathedraal hebben verwoest. Hierdoor werd er steeds weer in een andere tijd, en dus met een andere stijl, een stukje bijgebouwd.

Castelo de Sāo Jorge

Dit kasteel komt helemaal uit de 6e eeuw voor Christus. Hoewel dit kasteel door aardbevingen redelijk is verwoest, kun je het nog steeds bewonderen doordat er stukken zijn aangebouwd. Niet alleen het kasteel is de moeite waard. Het is namelijk gebouwd op een berg vanaf waar je het mooiste uitzicht hebt over het historisch centrum van Lissabon.

Het openbaar vervoer

Lissabon is gebouwd op verschillende heuvels, hierdoor is het openbaar vervoer tijdens je stedentrip Lissabon je beste vriend. Door de tram te pakken naar verschillende delen van de stad, ben je er niet alleen sneller, maar zie je de stad ook vanuit een leuk perspectief. Vooral tram 28 neemt een erg leuke route en daarom is het zeker aan te raden om dit in overweging te nemen.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie