Aiai was je lekker aan het rijden in je mooie auto, kom je terecht in een kettingbotsing! Een ware nachtmerrie waarvan je hoopte het nooit mee te hoeven maken. Helaas is het toch gebeurd en je hebt ook nog eens letselschade opgelopen. Wat gebroken botten, een hersenschudding misschien? Het enige positieve aan de hele situatie is dat je het tenminste wel hebt overleefd. Je kunt het verhaal gelukkig nog navertellen. Er zijn echter wel wat belangrijke stappen die je nu moet gaan uitvoeren. Stappen die betrekking hebben op je gezondheid en op het hele financiële aspect. Dit stukje tekst heeft als doel om jou hier zo goed mogelijk bij te helpen. Kom er dus maar snel achter wat je nu allemaal moet doen.

De eerste belangrijke stap

Je bent waarschijnlijk al bij de dokter geweest of je ligt in het ziekenhuis. Naar alle waarschijnlijkheid is er namelijk direct een ambulance gebeld na de kettingbotsing. Wat is nu dan die belangrijke eerste stap? Het is ten alle tijden van ontzettend groot belang dat je het advies van de medisch professional opvolgt. Verteld hij/zij je dat je 12 weken rustig aan moet doen en je been niet mag belasten in deze tijd? Volg dit advies dan ook op. Het bevordert het genezingsproces en voorkomt het ernstiger worden van het opgelopen letsel na de kettingbotsing. Het advies volg je netjes op en dan? Wat is stap twee? Ontdek het in de volgende alinea.

Een letsel advocaat

Stap twee is kijken of een letsel advocaat inschakelen oplossingen zou kunnen bieden. Oplossingen op financieel gebied gaat het dan over. Vaak is het erg handig om in zee te gaan met een dergelijke letsel advocaat. Het kost je helemaal niks aangezien de hulp gewoon gratis is, dus waarom zou je het niet doen? Gratis juridisch advies, dat ten eerste. Daarnaast wordt er gekeken of je recht hebt op het krijgen van een schadevergoeding. Daar blijft het niet bij. De letsel advocaat helpt je ook nog eens bij het daadwerkelijk verkrijgen van die schadevergoeding. Je staat er niet alleen voor dus. Is dat niet een geruststellend idee? 

De derde stap

Als laatste komt de schade aan je voertuig om de hoek kijken. Je bent zelf gewond geraakt en dat is belangrijker dan je voertuig. Echter kan het bijna niet anders dan dat je voertuig ook is aangedaan. Naar de garage toe gaan om te ontdekken hoe groot die schade precies is, dat is de derde en tevens laatste stap. Je hebt al actie ondernomen voor je eigen gezondheid en je hebt je beziggehouden met het krijgen van een schadevergoeding. Nu is het tijd om ook de schade aan je voertuig op te lossen.

Dit was het stappenplan om te volgen na een kettingbotsing. Hier volgen de stappen nog eens in het kort. Volg medisch advies altijd op om het herstelproces te bevorderen. Kijk dan naar de mogelijkheid voor een letsel advocaat en laat hem/haar je helpen een schadevergoeding te krijgen. Als laatst los je de schade op aan het voertuig.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie